NİĞDE / BOR - Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi eylem planına göre  Mart ayında okulumuzda KUTADGU BİLİG OKUMALARI faaliyetleri gerçekleştirildi.Okulumuz proje yürütücüsü Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nurcan Çiftçibaşı koordinesinde gerçekleştirilen faaliyetler öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni topladı.Proje faaliyetlerinde  emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz meslek dersleri öğretmeni Dr.Ayşegül HAFIZOĞLU tarafından kadınlara yönelik hazırlanan  ''Ramazan ve Önemi'' adlı vaaz programı ilçemiz Durmuş Güleç Camii'nde kız öğrencilerilerimizce  sunulmuştur. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Niğde Ömer Halisdemir Üniveristesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yakup HAFIZOĞLU tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine yönelik "Kadir Gecesi ve Önemi" konulu konferans düzenlenmiştir. Değerli Hocamıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Eğtim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında; okulumuz matematirk öğretmeni Hilal Ay Sıçramaz tarafından 12/A ve 12/B sınıfı öğrencileri ile birlikte 28 Mart 2024 Perşembe günü okul bahçesinde düzenleme, temizlik, mevcut ağaçların bakımı ve ağaç olmayan bölgelere fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Öğrencilerimizin aktif katılım gösterdiği bu etkinlik sayesinde doğa ve çevre sorunları hakkında farkındalık oluştu. Öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Haz

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Bu çerçevede okulumuz Felsefe Öğretmeni Hazı Ahmet CİRİT yönetiminde katıldığımız poreje bütün güzelliğiyle devam ediyor.

May

Okulumuz 10. Sınıf öğrencisi Ömer Faruk SAYIN TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda gün ikincisi oldu.

Birbirinden güzel sesli Kur'an sevdalı yarışmacının katıldığı yarışmada okulumuz öğrencisi Ömer Faruk SAYIN yarışmanın 23 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan bölümde beş yarışmacı arasından toplamda 365 puan alarak gün ikincisi oldu.