T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Nis

 

 

Haz

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Bu çerçevede okulumuz Felsefe Öğretmeni Hazı Ahmet CİRİT yönetiminde katıldığımız poreje bütün güzelliğiyle devam ediyor.

 

May

 

 

Okulumuz 10. Sınıf öğrencisi Ömer Faruk SAYIN TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda gün ikincisi oldu.      

Birbirinden güzel sesli Kur'an sevdalı yarışmacının katıldığı yarışmada okulumuz öğrencisi Ömer Faruk SAYIN yarışmanın 23 Mayıs 2019 tarihinde yayımlanan bölümde beş yarışmacı arasından toplamda 365 puan alarak gün ikincisi oldu.