T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
NİĞDE / BOR - Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

 

Bor Harım Mahallesi Öğretmen Melahat İzgi Cad. adresinde kurulan okulumuz   ilk defa 1974 yılının Eylül ayında öğrencilerine kapılarını açmıştır. 1974'den beri kullanılan eski binanın yanına 1992 yılında ek bina yapılarak okula pansiyon binası kazandırılmış olup okulumuz pansiyonlu bir okul haline gelmiştir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında ise; Bor İlçesi Mehmetçik Mah. Şehit Hasan Tuncel Cad. 28. Sokak adresinde kurulan yeni okul binamıza taşınmış olup Eğitim-Öğretime hali hazırda mevcut binasında devam etmektedir.

Okulumuzun adı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasında büyük rol oynayan Kahraman Şehidimizin adı verilerek Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 24 dersliklidir. Bunun yanında okulumuz, öğrencilerin bilimsel faaliyetlerini yapabileceği Fizik-Kimya-Biyoloji Laboratuvarlarına; kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerini yapabileceği; Çok Amaçlı Salona, Kapalı Spor Salonuna, Basketbol ve Halı Saha gibi imkânlara sahiptir.

Daha önceki yıllarda 60 erkek öğrenci pansiyon kapasitesi olan okulumuzun, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle kapasitesi 200'e çıkarılmıştır. Pansiyonumuzda 4 ve 6 kişilik ranzalı yatak odaları; her öğrenciye ait kitaplıkla çalışma masaları, açık büfe sabah kahvaltısı, porselen tabaklarda yemek servisi, su arıtma; internet bağlantılı bilgisayarlar ve televizyonlu dinlenme odası ile öğrencilerimize hizmet vermekten mutluluk duymaktayız.

Öğrenci profilimiz daha çok Bor ve Niğde'nin köylerinden gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Ayrıca ihtiyaç sahibi erkek öğrencilere pansiyonumuzda barınma imkânı sunulmaktadır.

OkulumuzPansiyondan Bir GörünümYmekhaneden Bir GörünümEtüt SalonuYatakhanden Bir GörünümPansiyon Bekleme SolonuMescidimizFitness SolonuLavabo WCMutfak

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 01.05.2020 21:38 - Görüntülenme: 4787
  Beğen | 1  kişi beğendi